top of page

Comfortabel wonen

COMFORTABEL WONEN IN EEN
HOUTEN CHALET

U bepaalt zelf hoe uw chalet wordt.

Een chalet die bij u past en iets over u zegt.

Klondike 

LAGE ENERGIEREKENING

Een houten chalet wordt geprezen om zijn warmte. Wanneer een normaal chalet opgewarmd wordt, nemen de materialen een deel van de warmte op. Daarna wordt de binnenruimte pas warm. Niet optimaal en energievriendelijk dus. SIPS hebben daar echter geen last van! In combinatie met een goede isolatie (neopor) levert ons SIPS systeem een warm chalet en een lage energierekening op. Onze chalets halen dan ook een energiewaarde van AA++ en kunnen zelfs energie passief gemaakt worden. De buitenwanden van het SIPS hebben een U-waarde van 0.15. Dit komt grotendeels door de kwaliteit van de bewerkte OSB en EPS, die in onze SIPS panelen Zit.

In de zomer is een met SIPS gebouwd chalet juist extra koel. Anders dan een chalet van houtskelet of kunststof houdt het SIPS zelf warmte vast, waardoor het in de woning behaaglijk blijft!

Als woon omgeving is een SIPS paneel ideaal voor de mens. Het ademt, werkt vochtregulerend en isoleert zowel warmte als geluid.

energie

DE VOORDELEN VAN EEN CHALET GEBOUWD MET SIPS

1. Korte bouwtijd

Snelle en nauwkeurige montage op locatie. Kant-en-klare levering in 120-160 dagen.

2. Kosteneffectief
Onze SIPS panelen worden exact op maat gefabriceerd op basis van blauwdrukken. Geen afvalmateriaal, geen extra kosten voor u.

3. Energiezuinig
Onze chalets kunnen een
energiewaarde van AA++ behalen, afhankelijk van uw wensen. Ook kan een chalet voor u zo gebouwd worden dat het een passief chalet wordt. Dit betekend nauwelijks energie kosten en zeer milieu vriendelijk. 

4. Milieubewust
Onze chalets voldoen aan zeer degelijke Ventilatiesysteem met warmteterugwinning. En worden vaak met Elektrische vloer-, wand- of plafondverwarming gebouwd.

5. Tijd- en waardevast
Een chalet van SIPS is getest voor en heeft een zeer hoge brandwerendheid. Chalets van SIPS zijn dan ook zeer degelijk en kwalitatief goed. Hierdoor biedt Klondike 30 jaar lang garantie op de constructie van uw chalet. 

6. Emissie-vrij bouwen
De nieuwe stikstof werkelijkheid vraagt van ons allen om extra moeite te doen om emissie-vrij
bouwen. Het is goed om te zien dat het bouwen met SIPS uit zichzelf reeds een
hele lage emissie heeft. Om tot nul te komen hoeft er aan het ontwerp van het gebouw
niets te veranderen. Het bouwen met SIPS zorgt immers voor de lichte en elektrisch te

tillen constructie. Bovendien mag de keuze dan stikstof gedwongen zijn, de grote milieu-
gezondheids- en comfort voordelen worden er niet minder op.

Voordelen

HERKOMST VAN ONS HOUT

Het hout van Klondike kenmerkt zich door zijn hoge kwaliteit. Voor het bouwframe wordt gebruik gemaakt van hout afkomstig van de “Douglas spar” Het hout wordt gekapt in de Kaukasus op een hoogte tussen de 800 en 2000M. Hierdoor kent het hout een zeer gunstig vochtgehalte, uitermate belangrijk i.v.m krom trekken, scheuren en/of barsten.

Voor het bekleden van de gevel maken wij gebruik van “Western Red Cedar” of in de meeste gevallen Hollands Cedar.

 

Klondike krijgt zijn Western Red Cedar hout rechtstreeks aangeleverd vanaf de noordwestkust van British Colombia....”het regenwoud van het noorden”! Daarnaast haalt Klondike haar Hollands Cedar uit Friesland en zijn wij een van een klein groepje bouwers die dit mogen gebruiken. Hier zijn wij uiteraard heel trots op.

herkomst hout
western red cedar goedkoopste 2 2022.jpg
red-cedar-gezaagde-planken.jpg
jan-canty-GFkF3gDK6E8-unsplash.jpg

EEN DUURZAAM CHALET

DUURZAME PRODUCTIE

Klondike richt zich op duurzame houten chalets. In deze gaat het niet alleen om energiezuinig bouwen of energie opwekking. Ook indeling en compactheid is in deze van grote waarde. Naast deze insteek is de materiaal keuze erg belangrijk. klondike streeft naar een gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke bouwmaterialen.

 

Een gedegen (duurzame) isolatie vinden wij belangrijker dan toepassingen van allerlei kostbare technische installaties.

DUURZAME GEBRUIK

Hout is een duurzaam product. Klondike haalt zijn hout uit Nederland, de Kaukasus, British Colombia en Hongarije. Al ons hout is dan ook voorzien van het FSC keurmerk. Ook de OSB4 die voor het SIPS gebruikt wordt, voldoet aan het FSC keurmerk. Evenwichtige bosbouw door onze toeleveranciers, uit zich in een programma van selectief kappen en herbebossing, waardoor er een mooi balans in deze ontstaat. Hierdoor kunnen ook de generaties na ons genieten van dit mooie product en de prachtige omgeving waaruit het voortkomt! 

LAGERE ENERGIEKOSTEN!

Door het streven naar een hoge isolatie waarde van de schil (RC 5-6) en het realiseren hiervan door een bewezen bouw procédé en materiaal keuze is het energie verbruik in

een chalet van Klondike lager dan in een traditioneel chalet.

De meeste chalets van Klondike kennen een energieprestatie coëfficiënt (EPC) van 0,35. Door de uiterst energie zuinige SIPS en in combinatie met andere materialen

kunnen zelfs chalets gerealiseerd worden met een lagerEPC waarde. Bijna al onze chalets hebben een energie waarde van AA++. Dit is gelijk aan een woonhuis, wat helemaal niet gewoonlijk is in de chaletbouw! 

DUURZAAM

BESPREEK DE MOGELIJKHEDEN

bottom of page